Gioia Parijs

Gioia Parijs is als zangeres bekend van het Junior Songfestival en werkt nu aan eigen repertoire. Ze speelde de hoofdrol in De Zomer van Zoë, waarmee ze de Zilveren Televizier-Ster Jeugd 2021 won. Verder is Gioia een zeer ervaren stemactrice.

Biografie
Gioia Parijs (2007) is opgegroeid onder de rook van Rotterdam en werd als 4-jarig meisje al toegelaten op de Rotterdamse Jeugdtheaterschool Hofplein. Op haar 7e vertaalde zich dat in haar allereerste rol in een grote musical: ze mocht kleine Gretl spelen in The Sound of Music van Stage Entertainment.

Toen Gioia 8 jaar was, werd ze ontdekt als stemactrice. Ze heeft sindsdien een enorm CV opgebouwd op dat gebied, met grote en kleine rollen in bekende bioscoopfilms en tv-series waaronder Finding Dory (als kleine Dory), The Lion King (als kleine Nala), Frozen 2 en Olaf’s Frozen Adventure (als kleine Elsa), Hotel Transsylvanië (als Geesje), Pokémon (als Lana), Fancy Nancy Clancy (als Nancy), Angela’s Christmas (als Angela), en dat is nog maar een greep uit haar hele oeuvre.

Op haar 9e werd ze opnieuw gecast voor een rol in een grote musical, namelijk Ciske de Rat. Ze speelde daarin de rol van Wanda. In hetzelfde seizoen speelde ze ook Valentina in de musical André ’t Astronautje. En in het jaar daarop kreeg ze de hoofdrol aangeboden in De Sprookjessprokkelaar van Efteling Theaterproducties, voor twee seizoenen. Maar ook Guus Meeuwis zag iets in Gioia: hij benoemde haar tot ‘grime & styling manager’ binnen zijn Groots Junior Management Team voor de Groots Junior concerten.

In 2020 bracht Gioia haar debuutsingle uit, ‘Zonder Jou’. In datzelfde jaar werd ze gecast als Zoë in de YouTube-serie ‘De Zomer van Zoë’ van AVROTROS en NPO Zapp. Deze serie werd razendsnel zeer populair en is dat nu nog steeds. In 2022 is alweer het derde seizoen uitgekomen en alle afleveringen worden ook op tv uitgezonden.

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2021 werd ‘De Zomer van Zoë’ als winnaar uitgeroepen van de Zilveren Televizier-Ster Jeugd, als populairste jeugdprogramma van 2021. Daarnaast is voor de serie ook een titelsong uitgebracht: ‘Als jij weer bij me bent’, een duet tussen Gioia en haar mede-hoofdrolspeler Matheu Hinzen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.